PREDSTAVITE SVOJU PONUDU NA INTERNETU - KORISTITE PREDNOSTI INTERNETA - ISPROBAJTE CMS INTERNET STRANICE
CMS web stranice za tvrtke i udruge
Putem vlastitih web stranica možete pružiti brzu, ali i detaljnu informaciju o Vašem poduzeću ili obrtu, proizvodima i uslugama. Obraćate se novim potencijalnim kupcima i kvalitetnije komunicirate s postojećim, povećavate bazu dobavljača, dobivate pristup tržištima i segmentima koji su Vam dosad bili nedostupni - ukratko, širite svoje poslovanje i otvarate nove poslovne prigode za Vaše apartmane, trgovačko društvo, obrt, zadrugu, udrugu...

Ali za to su potrebne kvalitetne web stranice, a ne amaterski uradci, potrebane su CMS stranice, a ne obične stranice koje ne možete ažurirati.

Postoji li lakši, učinkovitiji i jeftiniji način da se predstavite postojećim i novim kupcima ili korisnicima usluga od web stranica? Slika vrijedi tisuću riječi.
Pored informacija o poduzeću ili obrtu, možete objaviti i odgovore na česta pitanja. Velika većina pitanja koje Vaši korisnici postavljaju se ponavljaju, tj. većina onih koji traže informaciju, pitaju isto. To su odgovori koje traže Vaši potencijalni kupci ili korisnici usluga prije poslovanja s Vama. Sva ta pitanja i odgovore možete objaviti putem Vaših web stranica, a djelatnika zaduženog za informacije zaposliti na drugim poslovima. Izračunajte koliko vremena dnevno provedete odgovarajući uvijek na ista pitanja.

Izrada kvalitetnih CMS web stranica
   

  U Hrvatskoj postoji već preko milijun registriranih korisnika Interneta. Bez obzira na profil Vašeg posla, ne možete ignorirati tu brojku. Biti prisutan na Internetu, najjeftiniji je i najjednostavniji način da svoje proizvode i usluge predstavite svojim korisnicima.
Ako to ne učinite Vi, Vaši konkurenti svakako hoće.

Kada netko preko Interneta traži tko nudi određene proizvode ili usluge, neka nađe Vas i neka zaključi da ste Vi oni s kojima želi poslovati! Zašto milijune posjetitelja prepuštati konkurenciji, samo zato što nemate stranice ili imate loše stranice?


ŠTO JE TO CMS?

CMS ili Content Menagment System je izraz za programirane web stranice što Vam omogućava da jednostavno sami unosite, editirate ili brišete sadržaj sa svojih stranica putem administratorskog panela, a što je bitno, bez ikakvih posebnih predznanja. Ukoliko imate elementarno znanje za npr. poslati e-mail, ili pisati u Wordu, to je dovoljno za korištenje CMS-a.

CMS osigurava trenutne promjene sadržaja na Vašim stranicama, te stoga više nema potrebe za mjesečnim troškovima održavanja stranica da bi na njima uvijek imali aktualne vijesti i ponudu!

Za rad dovoljan je samo Vaš uobićajeni preglednik web stranica (browser), a to je upravo Vaš Internet Explorer ili neki drugi program koji upravo i sada koristite kada čitate ovaj tekst.

Tekst je moguće unositi direktno ili tako da ga jednostavno kopirate iz Microsoft Worda ili drugog tekst editora, a formatirate ga onako kako ste navikli u svom programu za obradu teksta. Kao što pišete stranice u Wordu, ili Excelu, tako pišete i sadržaj za Vaše web stranice, direktno u Vašem Control panelu, ili sve napišete u npr. Wordu, a potom to kopirate na svoje stranice.
Da ste naručili i "običnu" izradu web stranica, svejedno bi morali webmasteru pripremiti tekst i sve slike, dakle jednako je posla.

U administratorskom sučelju su Vam na raspolaganju alatne trake na kojima su alati kao i u npr. Wordu, za oblikovanje teksta, tablica, unos fotografija, vrstu fonta, veličinu fonta, boje...

CMS stranice Opisi i veliki broj primjera poslovnih CMS web stranica


CMS stranice

INTERNET MARKETING U HRVATSKOJ - PREDNOSTI INTERNETA

CMS stranice

Do sada je bila ustaljena praksa da se ponuda i potražnja objavljuje u oglasnicima, tisku i radiju. Televizijska ili radijska reklama je izuzetno skupa za većinu malih i srednjih poduzetnika, a veličina oglasa u tiskanim izdanjima svodi se na modul od nekoliko centimetara. K tomu, postoje deseci oglasnika i drugih tiskanih izdanja te radiopostaja. Veliki broj malih i srednjih poduzeća i obrtnika nema svoju prezentaciju na internetu, a velika većina postojećih stranica je nekompletna ili zastarjela i nije ih lako pronaći.

Ukoliko se pak pregledaju i analiziraju postojeće web stranice poslovnih subjekata, dolazi se do još poražavajućih podataka.
Više od 50 % web stranica sadržavaju samo naziv poslovnoga subjekta, nekoliko uzgrednih rečenica o samom poslovnom subjektu i asortimanu proizvoda ili ponudi, s nekoliko općenitih fotografija i kontaktnom adresom, gdje je u prvom planu telefon, a ne e-mail, na koji ukoliko je i naveden, nije moguće dobiti odgovor jer e-mail osoblje rijetko ili nikako ne prati. Veliki broj web stranica od njihove izrade nikada nisu ažurirane, ili je od zadnjeg ažuriranja prošlo i po nekoliko godina.

U današnje vrijeme, elektroničke uređaje kao što su televizija, radio, telefaks ili telefon uzimamo zdravo za gotovo. No, već naši roditelji se sjećaju vremena kada su samo rijetki imali radio ili televiziju. Isto je i sa Online trgovinama i drugim uslužnim i informacijskim servisima. U vrlo skoroj budućnosti, koja se više ne mjeri godinama, već mjesecima, postat će nepisano pravilo i standard da svako poduzeće ili obrtnik ima i Online ponudu svojih proizvoda i usluga. Pod time ne mislimo na "web stranice" na kojima se nalazi tek naziv tvrtke i broj telefona i dvije - tri rečenice opisa djelatnosti, već pregled kompletne ponude i potražnje, sa mogučnošću direktnog pregledavanja, naručivanja, plaćanja i isporuke.

Putem Interneta moguće je jednostavno i uz vrlo niske troškove ostvariti komunikaciju sa ljudima udaljenim i tisućama kilometara od prodajnog mjesta i prodaja više nije ograničena na samo jednu ulicu, naselje ili grad.

U Hrvatskoj se još uvijek na Internetu nudi tek mali dio proizvoda i usluga što je velika prednost za sve one koji žele proširiti svoje poslovanje i na Online trgovinu. Još uvijek je znatno veća potražnja Internet korisnika, kojih je već i u Hrvatskoj preko jednog milijuna, od ponude poduzeća i obrtnika. Razlog nedostatka bogatije ponude nije manjak potražnje, već informatička nepismenost još uvijek velikog broja "direktora" koji su trgovinu učili u doba socijalizma i nestašica ulja i kave.

Zahtjevi za sklapanje ugovora putem Interneta ne razlikuju se bitno od uvjeta za sklapanje ugovora na klasičan način. I kod ugovora sklopljenih putem Interneta ugovorne strane se moraju sporazumjeti o bitnim sastojcima ugovora. Posebnost postoji jedino u tome što se koristi Internet i računalo.
Očitovanje volje može biti iskazano i na klasičan način, i onda od izjavitelja takva izjava biti poslana elektroničkim putem primatelju. Kada kupac ispuni narudžbenicu putem Interneta, to se bitno ne razlikuje od ispunjavanja rukom pisane narudžbenice.
Kod automatizirane izjave volje putem računala se dopunjavaju specifični podatki iz ručno sastavljene baze podataka u neki zadani formular pomoću računalnog programa, što se u pravilu pojavljuje kod tipskih ugovora. Prednost takvih prethodno sastavljenih općih ugovora (formulara) je ušteda vremena.

Trgovina putem interneta se smatra najprofitabilnijim obilikom trgovine zbog jednostavnosti i niskih troškova. Kupovanje je moguće u bilo koje doba dana ili noći, niste ogranićeni samo na kupce iz susjedstva, ne plačate zakup poslovnog prostora i sl. Bilo gdje se nalazili, postavljajući vaš proizvod na Internet omogućujete ostalim korisnicima Interneta da vide Vaš proizvod i ako su tisućama kilometara daleko. Uspostavljanje klasičnog maloprodajnog lanca zahtijeva velika ulaganja u infrastrukturu, poslovni prostor, uposlenike i prateću opremu. To su ogromna ulaganja ako se želi prodavati na velikom prodručju (kao što je na primjer, cijela država ili veliki grad). Organiziranje Internet maloprodaje bitno je jeftinije, obzirom da sve fizičke trgovine zamjenjuje jedan Internet site.

Vaša Internet ponuda i trgovina može biti dostupna 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, 365 dana u godini, i uvjek je spremna za kontakt sa Vašim poslovnim partnerima. Također je dostupna i svim potencijalnim kupcima, koji u svakom trenutku mogu saznati sve ono što im je potrebno za sklapanje nekog poslovnog ugovora ili kupovinu.
Kupac putem Interneta na jednostavan način može doći do svih potrebnih informacija o Vama, Vašoj djelatnosti, proizvodima i uslugama koje nudite, uvjetima i načinu naručivanja i plaćanja, garanciji, mogućnostima za zamjenu kupljenih proizvoda i sl. Moguće je formirati listu odgovora na najčešća postavljana pitanja, sva ona pitanja na koja kupci i potencijalni suradnici žele znati odgovor prije nego što počnu poslovanje sa Vama.

Osnovu sigurne kupovine čini šifriranje povjerljivih podataka. Browseri (Internet preglednici) omogućavaju šifrirano slanje podataka preko Interneta i zbog toga imaju dva moda u kojima rade, normalni i sigurni mod. To možete utvrditi na način da pogledate dolje desno i uočite ključ ili lokot, ovisno o programu koji koristite. Kada je ključ puknut , odnosno lokot otvoren, ili kada ih nema nalazite se u normalnom modu. Svaki put kada pristupite sigurnoj stranici ključ postaje čitav, ili lokot postaje zatvoren. Kada ste na sigurnoj stranici svi podaci koje šaljete s nje prije slanja se šifriraju. Drugi način da provjerite da se nalazite na sigurnoj stranici je da pogledate web adresu stranice na kojoj se nalazite. Uobičajeno adresa web stranice počinje sa 'http://'. Sigurna stranica započinje sa 'https://' gdje dodatno slovo označava da trgovac koristi sigurni (secure) server za primanje podataka.

Sigurnosni certifikat je važan iz razloga što vaši posjetitelji mogu provjeriti da iza internet stranica sa web shop-om stvarno stoji tvrtka koja je vlasnik stranica, a ujedno je i posjetitelj siguran da je proces slanja povjerljivih informacija zaštićen (kriptiran) i siguran. Sigurnosni certifikat je komponenta bez koje nije moguće napraviti Web shop koji prihvaća kreditne kartice kao sredstvo plaćanja. Ukoliko se plačanje obavlja uz korištenje sigurnosnog certifikata, kupovina putem Interneta, nije manje sigurnija od plačanja kreditnom karticom u trgovini. Naprotiv. Plaćanje karticama u trgovinama ili restoranima je mnogo nesigurnije jer je broj kreditne kartice dostupan i vidljiv većem broju ljudi.

Prednost Interneta je i što se ponekad informacije mijenjaju brzinom koju tiskani i klasični mediji ne mogu pratiti. Sve informacije na Vašim stranicama ili npr. cijene u Internet trgovini možete promijeniti u roku od nekoliko sekundi, što ih čini trenutno dostupnim svima kojima su te informacije potrebne. Nijedan tiskani materijal nema tu fleksibilnost.

Internet trgovina mora biti jednostavna i pregledna, sa jednostavnim procesom naručivanja, kako loše sučelje ili kompliciran proces narudžbe ne bi odvraćao kupce koji se slabije snalaze za računalom. Izrada Internet trgovina zahtjeva složena programerska rješenja koja moraju omogućiti razgledavanje proizvoda, dodavanja u košaricu, vračanje iz košarice, određivanje količine i sl.

Za razliku od drugih medija, Internet jedini nudi interaktivnost. Vaši korisnici (kupci) pošto na Vašem stranicama ili Internet trgovini saznaju sve o proizvodima (uslugama) koje ih interesiraju, mogu ih direktno naručiti, uz jednostavno popunjavanje unaprijed pripremljenog upitnika.

CMS stranice su programirane web stranice što Vam omogućava da samostalno i jednostavno unosite ili brišete sadržaj sa svojih internet stranica putem jednostavnog i preglednog administratorskog sučelja, a što je vrlo bitno, bez ikakvih posebnih predznanja.
Napredni sustav pretraživanja omogućuje točan i trenutačan prikaz informacija prema kriterijima i potrebama koje određuje sam korisnik i to izravno na internetu putem za to prilagođenih pretraživača koji su sastavni dio poslovne baze podataka i stranica.

S obzirom na različitost djelatnosti poslovnih subjekata, nužno je i zadovoljiti njihove specifične potrebe. Veći dio poduzetnika ima potrebu predstaviti usluge ili vlastiti proizvodni, odnosno, prodajni program. Po prvi put vodilo se računa i o poduzetnicima poput vlasnika ugostiteljskih objekata, pekara, malih trgovina, servisa, automehaničarskih radionica i sl., koji nemaju direktnu potrebu predstavljanja na cijelom području Hrvatske jer im je ciljano tržište isključivo lokalno, ali imaju potrebu primati informacije o ponudi i cijenama sirovina, alata, opreme, inventara i dr., pravne, porezne, financijske i druge savjete.

Korisničke se stranice automatski preoblikuju prilikom unošenja vlastitih podatka u poslovnu bazu podataka koje se automatski ažuriraju svakim unosom novih podataka. Podaci se unose u unaprijed određena polja, poput popunjavanja obrasca, tako da nije potrebno nikakvo prethodno znanje ili iskustvo u izradi internetskih stranica.

Postojeće vlastite web stranice, ukoliko ih korisnik već ima, korisnik može zadržati te ih linkom povezati sa novim CMS stranicama.

Opširnije >>