NARUČITE KVALITETNE INTERNET STRANICE - PREDSTAVITE SVOJU PONUDU NA INTERNETU - KORISTITE PREDNOSTI INTERNETA
CMS stranice za Internet marketing
Putem vlastitih web stranica možete pružiti brzu, ali i detaljnu informaciju o Vašem poduzeću ili obrtu, proizvodima i uslugama. Obraćate se novim potencijalnim kupcima i kvalitetnije komunicirate s postojećim, povećavate bazu dobavljača, dobivate pristup tržištima i segmentima koji su Vam dosad bili nedostupni - ukratko, širite svoje poslovanje i otvarate nove poslovne prigode za Vaše apartmane, trgovačko društvo, obrt, zadrugu, udrugu...

Ali za to su potrebne kvalitetne web stranice, a ne amaterski uradci, potrebane su CMS stranice, a ne obične stranice koje ne možete ažurirati.

Postoji li lakši, učinkovitiji i jeftiniji način da se predstavite postojećim i novim kupcima ili korisnicima usluga od web stranica? Slika vrijedi tisuću riječi.
Pored informacija o poduzeću ili obrtu, možete objaviti i odgovore na česta pitanja. Velika većina pitanja koje Vaši korisnici postavljaju se ponavljaju, tj. većina onih koji traže informaciju, pitaju isto. To su odgovori koje traže Vaši potencijalni kupci ili korisnici usluga prije poslovanja s Vama. Sva ta pitanja i odgovore možete objaviti putem Vaših web stranica, a djelatnika zaduženog za informacije zaposliti na drugim poslovima. Izračunajte koliko vremena dnevno provedete odgovarajući uvijek na ista pitanja.

Izrada kvalitetnih CMS web stranica
   

  U Hrvatskoj postoji već preko milijun registriranih korisnika Interneta. Bez obzira na profil Vašeg posla, ne možete ignorirati tu brojku. Biti prisutan na Internetu, najjeftiniji je i najjednostavniji način da svoje proizvode i usluge predstavite svojim korisnicima.
Ako to ne učinite Vi, Vaši konkurenti svakako hoće.

Kada netko preko Interneta traži tko nudi određene proizvode ili usluge, neka nađe Vas i neka zaključi da ste Vi oni s kojima želi poslovati! Zašto milijune posjetitelja prepuštati konkurenciji, samo zato što nemate stranice ili imate loše stranice?


ŠTO JE TO CMS?

CMS ili Content Menagment System je izraz za programirane web stranice što Vam omogućava da jednostavno sami unosite, editirate ili brišete sadržaj sa svojih stranica putem administratorskog panela, a što je bitno, bez ikakvih posebnih predznanja. Ukoliko imate elementarno znanje za npr. poslati e-mail, ili pisati u Wordu, to je dovoljno za korištenje CMS-a.

CMS osigurava trenutne promjene sadržaja na Vašim stranicama, te stoga više nema potrebe za mjesečnim troškovima održavanja stranica da bi na njima uvijek imali aktualne vijesti i ponudu!

Za rad dovoljan je samo Vaš uobićajeni preglednik web stranica (browser), a to je upravo Vaš Internet Explorer ili neki drugi program koji upravo i sada koristite kada čitate ovaj tekst.

Tekst je moguće unositi direktno ili tako da ga jednostavno kopirate iz Microsoft Worda ili drugog tekst editora, a formatirate ga onako kako ste navikli u svom programu za obradu teksta. Kao što pišete stranice u Wordu, ili Excelu, tako pišete i sadržaj za Vaše web stranice, direktno u Vašem Control panelu, ili sve napišete u npr. Wordu, a potom to kopirate na svoje stranice.
Da ste naručili i "običnu" izradu web stranica, svejedno bi morali webmasteru pripremiti tekst i sve slike, dakle jednako je posla.

U administratorskom sučelju su Vam na raspolaganju alatne trake na kojima su alati kao i u npr. Wordu, za oblikovanje teksta, tablica, unos fotografija, vrstu fonta, veličinu fonta, boje...

CMS stranice Opisi i veliki broj primjera poslovnih CMS web stranica


CMS stranice

INTERNET MARKETING U HRVATSKOJ - PREDNOSTI INTERNETA

CMS stranice

Do sada je bila ustaljena praksa da se ponuda i potražnja objavljuje u oglasnicima, tisku i radiju. Televizijska ili radijska reklama je izuzetno skupa za većinu malih i srednjih poduzetnika, a veličina oglasa u tiskanim izdanjima svodi se na modul od nekoliko centimetara. K tomu, postoje deseci oglasnika i drugih tiskanih izdanja te radiopostaja. Veliki broj malih i srednjih poduzeća i obrtnika nema svoju prezentaciju na internetu, a velika većina postojećih stranica je nekompletna ili zastarjela i nije ih lako pronaći.

Ukoliko se pak pregledaju i analiziraju postojeće web stranice poslovnih subjekata, dolazi se do još poražavajućih podataka.
Više od 50 % web stranica sadržavaju samo naziv poslovnoga subjekta, nekoliko uzgrednih rečenica o samom poslovnom subjektu i asortimanu proizvoda ili ponudi, s nekoliko općenitih fotografija i kontaktnom adresom, gdje je u prvom planu telefon, a ne e-mail, na koji ukoliko je i naveden, nije moguće dobiti odgovor jer e-mail osoblje rijetko ili nikako ne prati. Veliki broj web stranica od njihove izrade nikada nisu ažurirane, ili je od zadnjeg ažuriranja prošlo i po nekoliko godina.

U današnje vrijeme, elektroničke uređaje kao što su televizija, radio, telefaks ili telefon uzimamo zdravo za gotovo. No, već naši roditelji se sjećaju vremena kada su samo rijetki imali radio ili televiziju. Isto je i sa Online trgovinama i drugim uslužnim i informacijskim servisima. U vrlo skoroj budućnosti, koja se više ne mjeri godinama, već mjesecima, postat će nepisano pravilo i standard da svako poduzeće ili obrtnik ima i Online ponudu svojih proizvoda i usluga. Pod time ne mislimo na "web stranice" na kojima se nalazi tek naziv tvrtke i broj telefona i dvije - tri rečenice opisa djelatnosti, već pregled kompletne ponude i potražnje, sa mogučnošću direktnog pregledavanja, naručivanja, plaćanja i isporuke.

Putem Interneta moguće je jednostavno i uz vrlo niske troškove ostvariti komunikaciju sa ljudima udaljenim i tisućama kilometara od prodajnog mjesta i prodaja više nije ograničena na samo jednu ulicu, naselje ili grad.

U Hrvatskoj se još uvijek na Internetu nudi tek mali dio proizvoda i usluga što je velika prednost za sve one koji žele proširiti svoje poslovanje i na Online trgovinu. Još uvijek je znatno veća potražnja Internet korisnika, kojih je već i u Hrvatskoj preko jednog milijuna, od ponude poduzeća i obrtnika. Razlog nedostatka bogatije ponude nije manjak potražnje, već informatička nepismenost još uvijek velikog broja "direktora" koji su trgovinu učili u doba socijalizma i nestašica ulja i kave.

Zahtjevi za sklapanje ugovora putem Interneta ne razlikuju se bitno od uvjeta za sklapanje ugovora na klasičan način. I kod ugovora sklopljenih putem Interneta ugovorne strane se moraju sporazumjeti o bitnim sastojcima ugovora. Posebnost postoji jedino u tome što se koristi Internet i računalo.
Očitovanje volje može biti iskazano i na klasičan način, i onda od izjavitelja takva izjava biti poslana elektroničkim putem primatelju. Kada kupac ispuni narudžbenicu putem Interneta, to se bitno ne razlikuje od ispunjavanja rukom pisane narudžbenice.
Kod automatizirane izjave volje putem računala se dopunjavaju specifični podatki iz ručno sastavljene baze podataka u neki zadani formular pomoću računalnog programa, što se u pravilu pojavljuje kod tipskih ugovora. Prednost takvih prethodno sastavljenih općih ugovora (formulara) je ušteda vremena. I kod ovakve automatizirane izjave volje sadržaj izjave i primatelji izjave određeni su voljom zainteresirane stranke. Računalna izjava je također automatizirana izjava, koja nastaje automatski prema nekom računalnom programu i dalje se šalje bez ljudskog posredovanja.

Ponuda robe i usluga na Internetu (web stranicama) može se usporediti sa slanjem kataloga i zbog toga se može shvatiti kao poziv internet korisniku na stavljanje ponude određenoj fizičkoj ili pravnoj osobi koja je izložila proizvode ili usluge na web stranicama. Ispunjavanjem formulara na web stranicama, slanjem e-maila, telefonom, faxom, pismom i sl., kupac izražava svoju volju da želi pristupiti sklapanju ugovora.

CMS stranice su programirane web stranice što Vam omogućava da samostalno i jednostavno unosite ili brišete sadržaj sa svojih internet stranica putem jednostavnog i preglednog administratorskog sučelja, a što je vrlo bitno, bez ikakvih posebnih predznanja.
Napredni sustav pretraživanja omogućuje točan i trenutačan prikaz informacija prema kriterijima i potrebama koje određuje sam korisnik i to izravno na internetu putem za to prilagođenih pretraživača koji su sastavni dio poslovne baze podataka i stranica.

S obzirom na različitost djelatnosti poslovnih subjekata, nužno je i zadovoljiti njihove specifične potrebe. Veći dio poduzetnika ima potrebu predstaviti usluge ili vlastiti proizvodni, odnosno, prodajni program. Po prvi put vodilo se računa i o poduzetnicima poput vlasnika ugostiteljskih objekata, pekara, malih trgovina, servisa, automehaničarskih radionica i sl., koji nemaju direktnu potrebu predstavljanja na cijelom području Hrvatske jer im je ciljano tržište isključivo lokalno, ali imaju potrebu primati informacije o ponudi i cijenama sirovina, alata, opreme, inventara i dr., pravne, porezne, financijske i druge savjete.

Korisničke se stranice automatski preoblikuju prilikom unošenja vlastitih podatka u poslovnu bazu podataka koje se automatski ažuriraju svakim unosom novih podataka. Podaci se unose u unaprijed određena polja, poput popunjavanja obrasca, tako da nije potrebno nikakvo prethodno znanje ili iskustvo u izradi internetskih stranica.

Postojeće vlastite web stranice, ukoliko ih korisnik već ima, korisnik može zadržati te ih linkom povezati sa novim CMS stranicama.

Opširnije >>
Poslovni web imenik

Poslovni web imenik obuhvaća pregled hrvatskih poduzeća, obrtnika, sindikata i udruga koji imaju vlastite Internet stranice i koriste Internet, manje ili više, u svome poslovanju.

Neki od novih upisa u poslovni web imenik:
Hotel Aquae Vivae, Luks d.o.o., Yachting Club Orsan, POU Kutina, Metal Pezelj, Super Stanko, Udruga Lori, M SAN Servis d.o.o., Poliklinika Echo, Beović d.o.o., Savez udruga obitelji, Citara d.o.o., Predragović d.o.o., Šember, Siku-teh d.o.o., Medico Inženjering d.o.o., Restoran Lovac, Koracell d.o.o., Marina apartmani, Općina Rakovica, Tri ruke d.o.o., Portal Moda d.o.o., Bitechnique d.o.o., Andabaka d.o.o., Baregel d.o.o., Bieco d.o.o., Hrvatsko biofizičko društvo, Herba d.o.o., Filipović d.o.o., Neva d.o.o., Rivapack d.o.o., Bravarija, MI Maris d.o.o., Obrt DANU, Bujinkan Pakrac, Hrabro srce, Hoteli Brela, POU Slatina, Villa Katarina...