NARUČITE KVALITETNE INTERNET STRANICE - PREDSTAVITE SVOJU PONUDU NA INTERNETU
CMS stranice za Internet marketing
Putem vlastitih web stranica možete pružiti brzu, ali i detaljnu informaciju o Vašem poduzeću ili obrtu, proizvodima i uslugama. Obraćate se novim potencijalnim kupcima i kvalitetnije komunicirate s postojećim, povećavate bazu dobavljača, dobivate pristup tržištima i segmentima koji su Vam dosad bili nedostupni - ukratko, širite svoje poslovanje i otvarate nove poslovne prigode za Vaše apartmane, trgovačko društvo, obrt, zadrugu, udrugu...

Ali za to su potrebne kvalitetne web stranice, a ne amaterski uradci, potrebane su CMS stranice, a ne obične stranice koje ne možete ažurirati.

Postoji li lakši, učinkovitiji i jeftiniji način da se predstavite postojećim i novim kupcima ili korisnicima usluga od web stranica? Slika vrijedi tisuću riječi.
Pored informacija o poduzeću ili obrtu, možete objaviti i odgovore na česta pitanja. Velika većina pitanja koje Vaši korisnici postavljaju se ponavljaju, tj. većina onih koji traže informaciju, pitaju isto. To su odgovori koje traže Vaši potencijalni kupci ili korisnici usluga prije poslovanja s Vama. Sva ta pitanja i odgovore možete objaviti putem Vaših web stranica, a djelatnika zaduženog za informacije zaposliti na drugim poslovima. Izračunajte koliko vremena dnevno provedete odgovarajući uvijek na ista pitanja.

Izrada kvalitetnih CMS web stranica
   

  U Hrvatskoj postoji već preko milijun registriranih korisnika Interneta. Bez obzira na profil Vašeg posla, ne možete ignorirati tu brojku. Biti prisutan na Internetu, najjeftiniji je i najjednostavniji način da svoje proizvode i usluge predstavite svojim korisnicima.
Ako to ne učinite Vi, Vaši konkurenti svakako hoće.

Kada netko preko Interneta traži tko nudi određene proizvode ili usluge, neka nađe Vas i neka zaključi da ste Vi oni s kojima želi poslovati! Zašto milijune posjetitelja prepuštati konkurenciji, samo zato što nemate stranice ili imate loše stranice?


ŠTO JE TO CMS?

CMS ili Content Menagment System je izraz za programirane web stranice što Vam omogućava da jednostavno sami unosite, editirate ili brišete sadržaj sa svojih stranica putem administratorskog panela, a što je bitno, bez ikakvih posebnih predznanja. Ukoliko imate elementarno znanje za npr. poslati e-mail, ili pisati u Wordu, to je dovoljno za korištenje CMS-a.

CMS osigurava trenutne promjene sadržaja na Vašim stranicama, te stoga više nema potrebe za mjesečnim troškovima održavanja stranica da bi na njima uvijek imali aktualne vijesti i ponudu!

Za rad dovoljan je samo Vaš uobićajeni preglednik web stranica (browser), a to je upravo Vaš Internet Explorer ili neki drugi program koji upravo i sada koristite kada čitate ovaj tekst.

Tekst je moguće unositi direktno ili tako da ga jednostavno kopirate iz Microsoft Worda ili drugog tekst editora, a formatirate ga onako kako ste navikli u svom programu za obradu teksta. Kao što pišete stranice u Wordu, ili Excelu, tako pišete i sadržaj za Vaše web stranice, direktno u Vašem Control panelu, ili sve napišete u npr. Wordu, a potom to kopirate na svoje stranice.
Da ste naručili i "običnu" izradu web stranica, svejedno bi morali webmasteru pripremiti tekst i sve slike, dakle jednako je posla.

U administratorskom sučelju su Vam na raspolaganju alatne trake na kojima su alati kao i u npr. Wordu, za oblikovanje teksta, tablica, unos fotografija, vrstu fonta, veličinu fonta, boje...

CMS stranice Opisi i veliki broj primjera poslovnih CMS web stranicaPoslovni web imenik

Poslovni web imenik obuhvaća pregled hrvatskih poduzeća, obrtnika, sindikata i udruga koji imaju vlastite Internet stranice i koriste Internet, manje ili više, u svome poslovanju.

Neki od novih upisa u poslovni web imenik:
Indel Marine d.o.o., NP Sjeverni Velebit, AGZ d.o.o., Vajda-elvit d.o.o., Poslovne usluge, CDP, Peugeot Club, HDMI, Konoba Riva, Samson informatika, Vita Centar, Kamp Adriatic, Dubrovački podrumi d.d., Info-merkur d.o.o., Zdravnica, GH Servis d.o.o., Bios Informatika d.o.o., Općina Dubravica, Bassa d.o.o., Golden Globe d.o.o, Hotel Ema, BBK Roberta, Biska d.o.o., KUD Tena, Horton interijeri, Mirabilis namještaj, ŠRU Goran, Hoco-Stabil d.o.o., Sedmi vjetar, Petcom d.o.o., Hotel Ema, Auto Centar Mario, Croatia Leasing d.o.o., Futur Line, Filaks, Dermis d.o.o., Općina Domašinec, Fizikalno društvo Split, Metal Pezelj, Gljivarsko društvo...

INTERNET MARKETING U HRVATSKOJ

Do sada je bila ustaljena praksa da se ponuda i potražnja objavljuje u oglasnicima, tisku i radiju. Televizijska ili radijska reklama je izuzetno skupa za većinu malih i srednjih poduzetnika, a veličina oglasa u tiskanim izdanjima svodi se na modul od nekoliko centimetara. K tomu, postoje deseci oglasnika i drugih tiskanih izdanja te radiopostaja. Veliki broj malih i srednjih poduzeća i obrtnika nema svoju prezentaciju na internetu, a velika većina postojećih stranica je nekompletna ili zastarjela i nije ih lako pronaći.

Ukoliko se pak pregledaju i analiziraju postojeće web stranice poslovnih subjekata, dolazi se do još poražavajućih podataka.
Više od 50 % web stranica sadržavaju samo naziv poslovnoga subjekta, nekoliko uzgrednih rečenica o samom poslovnom subjektu i asortimanu proizvoda ili ponudi, s nekoliko općenitih fotografija i kontaktnom adresom, gdje je u prvom planu telefon, a ne e-mail, na koji ukoliko je i naveden, nije moguće dobiti odgovor jer e-mail osoblje rijetko ili nikako ne prati. Veliki broj web stranica od njihove izrade nikada nisu ažurirane, ili je od zadnjeg ažuriranja prošlo i po nekoliko godina.

Istodobno s početkom ekspanzije velikih svjetskih trgovačkih kuća u Hrvatsku, domaće su tvrtke proživljavale bolne promjene i borile se za opstanak. Trgovačke kuće koje su bile u državnom vlasništvu su privatizirane. Progresivna koncentracija zapadnoeuropskih i domaćih trgovačkih kuća povećat će konkurenciju između lanaca trgovina. Da bi se učinkovito natjecale, velike hrvatske trgovačke kuće počinju primjenjivati sofisticirane metode poput space managementa, automatskog sustava naručivanja, data warehousing itd. U isto vrijeme, privatne robne marke su prepoznate kao jedna od opcija u snižavanju razine cijena.
Jedna od prednosti domaćih trgovačkih kuća jest u poznavanju specifičnosti hrvatskog tržišta, što u uvjetima stvaranja efikasnog sustava postaje prednost u odnosu na strane trgovačke kuće.

Razvoj informatičkog društva i tehnologije mijenja tradicionalan način poslovanja, prilagođavajući ga novim potrebama potrošača, što uvjetuje pojavu novih oblika prodaje; izravna prodaja krajnjem potrošaču, prodaja na daljinu, elektronička trgovina (web shop), nove komercijalne usluge na području prezentacije proizvoda, savjeta, plaćanja i isporuke. Budući razvoj ove djelatnosti ovisit će prvenstveno o njenoj prilagodbi, ali i o regulativi koja bi trebala osigurati razvoj učinkovitog sustava za zaštitu tržišnog natjecanja..

U Hrvatskoj se još uvijek na Internetu nudi tek mali dio proizvoda i usluga što je velika prednost za sve one koji žele proširiti svoje poslovanje i na Online trgovinu. Još uvijek je znatno veća potražnja Internet korisnika, kojih je već i u Hrvatskoj preko jednog milijuna, od ponude poduzeća i obrtnika. Razlog nedostatka bogatije ponude nije manjak potražnje, već informatička nepismenost još uvijek velikog broja "direktora" koji su trgovinu učili u doba socijalizma i nestašica ulja i kave.

CMS stranice su programirane web stranice što Vam omogućava da samostalno i jednostavno unosite ili brišete sadržaj sa svojih internet stranica putem jednostavnog i preglednog administratorskog sučelja, a što je vrlo bitno, bez ikakvih posebnih predznanja.
Napredni sustav pretraživanja omogućuje točan i trenutačan prikaz informacija prema kriterijima i potrebama koje određuje sam korisnik i to izravno na internetu putem za to prilagođenih pretraživača koji su sastavni dio poslovne baze podataka i stranica.

S obzirom na različitost djelatnosti poslovnih subjekata, nužno je i zadovoljiti njihove specifične potrebe. Veći dio poduzetnika ima potrebu predstaviti usluge ili vlastiti proizvodni, odnosno, prodajni program. Po prvi put vodilo se računa i o poduzetnicima poput vlasnika ugostiteljskih objekata, pekara, malih trgovina, servisa, automehaničarskih radionica i sl., koji nemaju direktnu potrebu predstavljanja na cijelom području Hrvatske jer im je ciljano tržište isključivo lokalno, ali imaju potrebu primati informacije o ponudi i cijenama sirovina, alata, opreme, inventara i dr., pravne, porezne, financijske i druge savjete.

Korisničke se stranice automatski preoblikuju prilikom unošenja vlastitih podatka u poslovnu bazu podataka koje se automatski ažuriraju svakim unosom novih podataka. Podaci se unose u unaprijed određena polja, poput popunjavanja obrasca, tako da nije potrebno nikakvo prethodno znanje ili iskustvo u izradi internetskih stranica.

Postojeće vlastite web stranice, ukoliko ih korisnik već ima, korisnik može zadržati te ih linkom povezati sa novim CMS stranicama.

Opširnije >>