NARUČITE KVALITETNE INTERNET STRANICE - PREDSTAVITE SVOJU PONUDU NA INTERNETU
Izrada kvalitetnih CMS web stranica
Putem vlastitih web stranica možete pružiti brzu, ali i detaljnu informaciju o Vašem poduzeću ili obrtu, proizvodima i uslugama. Obraćate se novim potencijalnim kupcima i kvalitetnije komunicirate s postojećim, povećavate bazu dobavljača, dobivate pristup tržištima i segmentima koji su Vam dosad bili nedostupni - ukratko, širite svoje poslovanje i otvarate nove poslovne prigode za Vaše apartmane, trgovačko društvo, obrt, zadrugu, udrugu...

Ali za to su potrebne kvalitetne web stranice, a ne amaterski uradci, potrebane su CMS stranice, a ne obične stranice koje ne možete ažurirati.

Postoji li lakši, učinkovitiji i jeftiniji način da se predstavite postojećim i novim kupcima ili korisnicima usluga od web stranica? Slika vrijedi tisuću riječi.
Pored informacija o poduzeću ili obrtu, možete objaviti i odgovore na česta pitanja. Velika većina pitanja koje Vaši korisnici postavljaju se ponavljaju, tj. većina onih koji traže informaciju, pitaju isto. To su odgovori koje traže Vaši potencijalni kupci ili korisnici usluga prije poslovanja s Vama. Sva ta pitanja i odgovore možete objaviti putem Vaših web stranica, a djelatnika zaduženog za informacije zaposliti na drugim poslovima. Izračunajte koliko vremena dnevno provedete odgovarajući uvijek na ista pitanja.

Izrada kvalitetnih CMS web stranica
   

  U Hrvatskoj postoji već preko milijun registriranih korisnika Interneta. Bez obzira na profil Vašeg posla, ne možete ignorirati tu brojku. Biti prisutan na Internetu, najjeftiniji je i najjednostavniji način da svoje proizvode i usluge predstavite svojim korisnicima.
Ako to ne učinite Vi, Vaši konkurenti svakako hoće.

Kada netko preko Interneta traži tko nudi određene proizvode ili usluge, neka nađe Vas i neka zaključi da ste Vi oni s kojima želi poslovati! Zašto milijune posjetitelja prepuštati konkurenciji!


ŠTO JE TO CMS?

CMS ili Content Menagment System je izraz za programirane web stranice što Vam omogućava da jednostavno sami unosite, editirate ili brišete sadržaj sa svojih stranica putem administratorskog panela, a što je bitno, bez ikakvih posebnih predznanja. Ukoliko imate elementarno znanje za npr. poslati e-mail, ili pisati u Wordu, to je dovoljno za korištenje CMS-a.

CMS osigurava trenutne promjene sadržaja na Vašim stranicama, te stoga više nema potrebe za mjesečnim troškovima održavanja stranica da bi na njima uvijek imali aktualne vijesti i ponudu!

Za rad dovoljan je samo Vaš uobićajeni preglednik web stranica (browser), a to je upravo Vaš Internet Explorer ili neki drugi program koji upravo i sada koristite kada čitate ovaj tekst.

Tekst je moguće unositi direktno ili tako da ga jednostavno kopirate iz Microsoft Worda ili drugog tekst editora, a formatirate ga onako kako ste navikli u svom programu za obradu teksta. Kao što pišete stranice u Wordu, ili Excelu, tako pišete i sadržaj za Vaše web stranice, direktno u Vašem Control panelu, ili sve napišete u npr. Wordu, a potom to kopirate na svoje stranice.
Da ste naručili i "običnu" izradu web stranica, svejedno bi morali webmasteru pripremiti tekst i sve slike, dakle jednako je posla.

U administratorskom sučelju su Vam na raspolaganju alatne trake na kojima su alati kao i u npr. Wordu, za oblikovanje teksta, tablica, unos fotografija, vrstu fonta, veličinu fonta, boje...

Izrada stranice Opisi i primjeri poslovnih CMS web stranicaPoslovni web imenik

Poslovni web imenik obuhvaća pregled hrvatskih poduzeća, obrtnika, sindikata i udruga koji imaju vlastite Internet stranice i koriste Internet, manje ili više, u svome poslovanju.

Neki od novih upisa u poslovni web imenik:
Prosphera d.o.o., Apartmani Sonja, Aba Vela d.o.o., Autocentar Dankić d.o.o., Serdar građenje d.o.o., Motel Plitvice, Veseli dućan, IGM Tounj d.d., Wilo Hrvatska d.o.o., EMKA d.d., Ceradaplast d.o.o., Restoran Domagoj, Živković-Merkur d.o.o., Art Hotel, Mesnice Mraz, Villa Mija, TZ Posedarje, EIT d.o.o., Streljački savez, Autocentar Mehanika d.o.o., Betoven d.o.o., Euro Gradnja, E-Jabuka, Dinamix d.o.o., Centar Bella, ATV klub Gorski kotar, Stanobiro d.o.o., TUP d.d., Gros d.o.o., Udruga Zora, Biro-servis, Stomatolog Rotim, Liga protiv raka, Hotel Adriatic, Kolibri Distribucija, Imoki d.o.o., Obrtnici Buzet, Pinna Nobilis, Foto Rex...

INTERNET MARKETING

Iako i u Hrvatskoj iz godine u godinu značajno raste broj korisnika intereneta, još uvijek mali broj poduzeća, obrtnika i drugih poslovnih subjekata upotrebljava internet kako bi unaprijedili svoje poslovanje. Internet u Hrvatskoj uglavnom upotrebljavaju mlađe osobe i to prije svega za dopisivanje putem e-maila, praćenje vijesti iz područja športa, glazbe i općenito zabave, a tek potom za prikupljanje informacija za školu, fakultet i slično.

U Hrvatskoj je registrirano više od dvjesto tisuća poslovnih subjekata (trgovačkih društava, obrtnika i samostalnih djelatnika, udruga, sindikata…), no njihovo prisustvo na internetu i njihova upotreba interneta za unaprjeđenje poslovanja je još uvijek na vrlo niskom stupnju. Na stranicama se službenoga CARNet-ovog kataloga WWW poslužitelja u Hrvatskoj može vidjeti broj prijavljenih web stranica u Hrvatskoj te da je do sada ukupno prijavljeno nešto više od deset tisuća hrvatskih stranica, ali od toga broja, web stranice poslovne subjekte, a koje su razvrstane uglavnom u kategoriju «Gospodarstvo», ima ukupno oko dvije tisuće, što predstavlja svega oko 1% od ukupnoga broja poslovnih subjekata u Hrvatskoj.
U web imeniku na Iskonovom portalu u kategoriji «Tvrtke» s web stranicama predstavljeno je nekoliko tisuća poslovnih subjekata, no isti imenik slabije je ažuriran te postoje i dvostruki zapisi po različitim potkategorijama, odnosno postoje zastarjeli zapisi stranica koje više ne postoje.

Pri Hrvatskoj gospodarskoj komori već više godina postoji i projekt «Burza robe i usluga» gdje poduzeća mogu objaviti svoj oglas, u kojemu mogu objaviti svoju ponudu ili potražnju, no s obzirom na koncepciju same burze, ona predstavlja samo oglasnik, vrlo sličan i klasičnim tiskanim oglasnicima u kojima nije moguće objaviti cjelokupni asortiman jednog poduzeća, koji može sadržavati i nekoliko desetina ili stotina tisuća različitih proizvoda, koje je potrebno detaljno opisati i predstaviti, a potom i ažurirati.

Za razliku od Google i Altavista pretraživača, koji za prikupljanje i indeksiranje stranica rabe posebne programe koji samostalno pretražuju mrežu i indeksiraju linkove, navedeni imenici su katalozi web stranica u koje se stranice prijavljuju ručno, tako što autori ili druge zainteresirane osobe popunjavaju obrasce za prijavu stranice. Stoga je vjerojatno, da određen broj mrežnih stranica hrvatskih poslovnih subjekata nije upisan u navedene imenike, no taj broj nije znatan i ne mijenja značajno činjenicu da je svega približno 1 % hrvatskih poslovnih subjekata predstavljeno na internetu.

Do sada je bila ustaljena praksa da se ponuda i potražnja objavljuje u oglasnicima, tisku i radiju. Televizijska je i radijska reklama izuzetno skupa za većinu malih i srednjih poduzetnika, a veličina oglasa u tiskanim izdanjima svodi se na modul od nekoliko centimetara. K tomu, postoje deseci oglasnika i drugih tiskanih izdanja te radiopostaja. Veliki broj malih i srednjih poduzeća i obrtnika nema svoju prezentaciju na internetu, a velika većina postojećih stranica je nekompletna ili zastarjela i nije ih lako pronaći.

Ukoliko se pak pregledaju i analiziraju postojeće web stranice poslovnih subjekata, dolazi se do još poražavajućih podataka.
Više od 50 % web stranica sadržavaju samo naziv poslovnoga subjekta, nekoliko uzgrednih rečenica o samom poslovnom subjektu i asortimanu proizvoda ili ponudi, s nekoliko općenitih fotografija i kontaktnom adresom, gdje je u prvom planu telefon, a ne e-mail, na koji ukoliko je i naveden, nije moguće dobiti odgovor jer e-mail osoblje rijetko ili nikako ne prati. Veliki broj web stranica od njihove izrade nikada nisu ažurirane, ili je od zadnjeg ažuriranja prošlo i po nekoliko godina.

Postojeći nedostaci u praksi poslovanja gospodarskih subjekata ponajviše se odnose na nedovoljno korištene mogućnosti suvremene informatičke tehnologije za provedbu marketing procesa, ali i za izradu zadovoljavajućih poslovnih koncepcija počevši od strateških planova o oblikovanju ponude kao sastavnice djelomično integriranih proizvoda, pa do njihova povezivanja i kooperacije s drugim subjektima i uklapanja u dano okružje.

CMS stranice su programirane web stranice što Vam omogućava da samostalno i jednostavno unosite ili brišete sadržaj sa svojih internet stranica putem jednostavnog i preglednog administratorskog sučelja, a što je vrlo bitno, bez ikakvih posebnih predznanja.
Napredni sustav pretraživanja omogućuje točan i trenutačan prikaz informacija prema kriterijima i potrebama koje određuje sam korisnik i to izravno na internetu putem za to prilagođenih pretraživača koji su sastavni dio poslovne baze podataka i stranica.

Opširnije >>