Izrada web stranica
Putem vlastitih web stranica možete pružiti brzu, ali i detaljnu informaciju o Vašem poduzeću ili obrtu, proizvodima i uslugama. Obraćate se novim potencijalnim kupcima i kvalitetnije komunicirate s postojećim, povećavate bazu dobavljača, dobivate pristup tržištima i segmentima koji su Vam dosad bili nedostupni - ukratko, širite svoje poslovanje i otvarate nove poslovne prigode za Vaše trgovačko društvo, obrt, udrugu...
Ali za to su potrebne kvalitetne web stranice, a ne amaterski uradci, potrebane su CMS stranice, a ne klasične stranice koje ne možete ažurirati.
Postoji li lakši, učinkovitiji i jeftiniji način da se predstavite postojećim i novim kupcima ili korisnicima usluga od web stranica? Slika vrijedi tisuću riječi.
Pored informacija o poduzeću ili obrtu, možete objaviti i odgovore na česta pitanja. Velika većina pitanja koje Vaši korisnici postavljaju se ponavljaju, tj. većina onih koji traže informaciju, pitaju isto. To su odgovori koje traže Vaši potencijalni kupci ili korisnici usluga prije poslovanja s Vama. Sva ta pitanja i odgovore možete objaviti putem Vaših web stranica, a djelatnika zaduženog za informacije zaposliti na drugim poslovima. Izračunajte koliko vremena dnevno provedete odgovarajući uvijek na ista pitanja.

Izrada CMS stranice - Opširnije o izradi stranice - CMS
   

  U Hrvatskoj postoji već preko milijun registriranih korisnika Interneta. Bez obzira na profil Vašeg posla, ne možete ignorirati tu brojku. Biti prisutan na Internetu, najjeftiniji je i najjednostavniji način da svoje proizvode i usluge predstavite svojim korisnicima.
Ako to ne učinite Vi, Vaši konkurenti svakako hoće.

Dok putem reklame na TV-u ili u novinama o svojem proizvodu možete samo ukratko obavijestiti kupce, na Internetu, uz mnogo manje uloženog novca, omogućujete potencijalnim klijentima da dođu do mnogo detaljnijih informacija i to u bilo koje doba dana ili noći, 24 sata dnevno, 365 dana u godini.

Kada netko preko Interneta traži tko nudi određene proizvode ili usluge, neka nađe Vas i neka zaključi da ste Vi oni s kojima želi poslovati! Zašto milijune posjetitelja prepuštati konkurenciji!


ŠTO JE TO CMS?

CMS ili Content Menagment System je izraz za programirane web stranice što Vam omogućava da jednostavno sami unosite, editirate ili brišete sadržaj sa svojih stranica putem administratorskog panela, a što je bitno, bez ikakvih posebnih predznanja. Ukoliko imate elementarno znanje za npr. poslati e-mail, ili pisati u Wordu, to je dovoljno za korištenje CMS-a.

CMS osigurava trenutne promjene sadržaja na Vašim stranicama, te stoga više nema potrebe za mjesečnim troškovima održavanja stranica da bi na njima uvijek imali aktualne vijesti i ponudu!

Za rad dovoljan je samo Vaš uobićajeni preglednik web stranica (browser), a to je upravo Vaš Internet Explorer ili neki drugi program koji upravo i sada koristite kada čitate ovaj tekst.

Tekst je moguće unositi direktno ili tako da ga jednostavno kopirate iz Microsoft Worda ili drugog tekst editora, a formatirate ga onako kako ste navikli u svom programu za obradu teksta. Kao što pišete stranice u Wordu, ili Excelu, tako pišete i sadržaj za Vaše web stranice, direktno u Vašem Control panelu, ili sve napišete u npr. Wordu, a potom to kopirate na svoje stranice.
Da ste naručili i "klasičnu" izradu web stranica, svejedno bi morali webmasteru pripremiti tekst.

U administratorskom sučelju su Vam na raspolaganju alatne trake na kojima su alati kao i u npr. Wordu, za oblikovanje teksta, tablica, unos fotografija, vrstu fonta, veličinu fonta, boje...

Izrada stranice Opisi i primjeri CMS web stranicaPoslovni web imenik

Poslovni web imenik obuhvaća pregled hrvatskih poduzeća, obrtnika, sindikata i udruga koji imaju vlastite Internet stranice i koriste Internet, manje ili više, u svome poslovanju.

Neki od novih upisa u poslovni web imenik:
Experia d.o.o., Pony Express, Općina Šenkovec, Ajster, Protehna, Psihološka Komora, Komfor Klima d.o.o., Restoran Sokol, Pini d.o.o., Daloprom d.o.o., Tehničar Birocomp, Vertiko d.o.o., Erdut d.o.o., Vema Prom d.o.o., Unimex d.o.o., Palk d.o.o., Restaurant Igor, Diver Sport Rovinj, Fifi Sound, Vrijednosnice Osijek d.o.o., Xerox Limited, Energo Inspekt, Unidental d.o.o., Zlatnik d.o.o., Zagrebački konjički savez, Rego stan d.o.o., Knjižnica Omiš, Bravarija Dijaković, Kamp Orahovica, Tiskara Zagreb, Etradex d.o.o., Dalmacija, Detonex d.o.o., Sajam Split d.o.o., Volta d.o.o., Diva d.o.o., Telemoby, Tekoop d.o.o., Stolarija Serec...

Stanje na tržištu

Nitko nije otvorio tvrtku da bi je potom zatvorio, umjesto zarade da gomila gubitke. No jedno su želje, a drugo je stvarni život.
Vaša tvrtka je samo jedna nasuprot preko 200.000 drugih tvrtki; preko 107.000 trgovačkih društava i preko 97.000 obrtnika.

Za sve te otvorene tvrtke ipak nema tržišta, to je stvar čiste matematike. Pobjeđuju samo velike tvrtke, i veliki postaju još veći. Neće nove poduzetnike uništiti niti veliki PDV niti porezi. Kakva je razlika ako je PDV 22% ili 25% ako se je ostvarila dobit.

Da bi se za nekoga uopće saznalo, ma kako da on imao dobre proizvode ili uslugu, nužno je ulaganje u reklamu.
Male tvrtke niti tu ne mogu konkurirati velikima, jer jednostavno za to nemaju dovoljno sredstava.
Televizijska ili radio reklama je preskupa, a oglasi u tiskanim medijima u modulu od nekoliko centimetara su neprimjetni.
Danas imamo fenomen Interneta, iako još uvijek veliki broj tvrtki ne zna iskoristiti sve prednosti Interneta.

WEB STRANICE - Postoji li lakši, brži i jeftiniji način da se predstavite postojećim i novim kupcima ili korisnicima usluga?

Slika vrijedi tisuću riječi. Web stranice Vam omogućavaju da objavite na stotine slika, kratkih animacija i propagandnih filmova te da ih obogatite zvukom. Nijedan katoalog to ne može. Niti jedne novine to ne mogu. Radio može prenijeti zvuk, ali ne i sliku, a televizija... Znate li cijenu jedne sekunde reklame na televiziji? Web stranice su dugotrajno bolje rješenje nego ograničena TV reklama. Uostalom, tko od naših malih i srednjih tvrtki uopće ima toliko novaca da danonoćno plaća TV ili radio reklame?

Pored informacija o poduzeću ili obrtu, možete objaviti i odgovore na česta pitanja. Velika većina pitanja koje Vaši korisnici postavljaju se ponavljaju, tj. većina onih koji traže informaciju, pitaju isto. To su odgovori koje traže Vaši potencijalni kupci ili korisnici usluga prije poslovanja s Vama. Sva ta pitanja i odgovore možete objaviti putem Vaših web stranica, a djelatnika zaduženog za informacije zaposliti na drugim poslovima. Izračunajte koliko vremena dnevno provedete odgovarajući uvijek na ista pitanja. Već samo ušteda na tom vremenu, uveliko je veća od cijene izrade čak i vrlo opširnih web stranica sa dodatnim aplikacijama (npr. web shop).

Putem e-maila jeftino, efikasno i brzo kontaktirati svoje dobavljače i saznati trenutne cijene i rokove isporuke, bez obzira gdje u svijetu se isti nalaze. Putem web stranica i e-maila, Vi ste otvoreni za kontakt s poslovnim partnerima širom svijeta.

Tiskali ste klasične papirnate brošure, kataloge, oglase i sl., ali prodaja nije povećana.
Umjesto odaziva građana, jedino što dobivate je njihov bijes što im zatrpavate poštanske sandučiće.
U čemu je greška? Pogrešna boja, cijena ili ponuda? Potrebno je izvršiti analizu tržišta i promijeniti strategiju.
Pomoću web stranica možete od potencijalnih kupaca ili korisnika usluga zatražiti povratnu informaciju bez dodatnih troškova.

Imate li pekaru, restoran, automehaničarsku radionicu, bavite se uzgojem svinja, ratarstvom, peradarstvom i sl. i možda ste pomislili kako Internet nije pravo mjesto za Vas. Razmislite ponovo. Internet nije samo za velike trgovine.
Između milijun ljudi iz Hrvatske koji mogu doći na Vaše stranice, svakako postoje i oni koje zanimaju i poslovi kojima se Vi bavite.

Omogućite zainteresiranima da saznaju što više o Vama i Vaoj ponudi.  Rješite se loših web stranica i napravite kvalitetne stranice!