Izrada web stranica
Putem vlastitih web stranica možete pružiti brzu, ali i detaljnu informaciju o Vašem poduzeću ili obrtu, proizvodima i uslugama. Obraćate se novim potencijalnim kupcima i kvalitetnije komunicirate s postojećim, povećavate bazu dobavljača, dobivate pristup tržištima i segmentima koji su Vam dosad bili nedostupni - ukratko, širite svoje poslovanje i otvarate nove poslovne prigode za Vaše trgovačko društvo, obrt, udrugu, zadrugu, agenciju...

Potrebne su Vam kvalitetne internet stranice, a ne amaterski uradci, potrebane su CMS stranice, a ne klasične (obične) stranice koje Vam je jednom davno napravio prijatelj i koje ne možete svakodnevno ažurirati.

Pored informacija o poduzeću ili obrtu, možete objaviti i odgovore na česta pitanja. Velika većina pitanja koje Vaši korisnici postavljaju se ponavljaju, tj. većina onih koji traže informaciju, pitaju isto. To su odgovori koje traže Vaši potencijalni kupci ili korisnici usluga prije poslovanja s Vama. Sva ta pitanja i odgovore možete objaviti putem Vaših web stranica, a djelatnika zaduženog za informacije zaposliti na drugim poslovima. Izračunajte koliko vremena dnevno provedete odgovarajući uvijek na ista pitanja.

Opširnije informacije o izradi stranica
   

  U Hrvatskoj postoji već preko milijun registriranih korisnika Interneta. Bez obzira na profil Vašeg posla, ne možete ignorirati tu brojku. Biti prisutan na Internetu, najjeftiniji je i najjednostavniji način da svoje proizvode i usluge predstavite svojim korisnicima.
Ako to ne učinite Vi, Vaši konkurenti svakako hoće.

Dok putem reklame na TV-u ili u novinama o svojem proizvodu možete samo ukratko obavijestiti kupce, na Internetu, uz mnogo manje uloženog novca, omogućujete potencijalnim klijentima da dođu do mnogo detaljnijih informacija i to u bilo koje doba dana ili noći, 24 sata dnevno, 365 dana u godini.

Kada netko preko Interneta traži tko nudi određene proizvode ili usluge, neka nađe Vas i neka zaključi da ste Vi oni s kojima želi poslovati! Zašto milijune posjetitelja prepuštati konkurenciji!


ŠTO JE TO CMS?

CMS ili Content Menagment System je izraz za programirane web stranice što Vam omogućava da jednostavno sami unosite, editirate ili brišete sadržaj sa svojih stranica putem administratorskog panela, a što je bitno, bez ikakvih posebnih predznanja. Ukoliko imate elementarno znanje za npr. poslati e-mail, ili pisati u Wordu, to je dovoljno za korištenje CMS-a.

CMS osigurava trenutne promjene sadržaja na Vašim stranicama, te stoga više nema potrebe za mjesečnim troškovima održavanja stranica da bi na njima uvijek imali aktualne vijesti i ponudu!

Za rad dovoljan je samo Vaš uobićajeni preglednik web stranica (browser), a to je upravo Vaš Internet Explorer ili neki drugi program koji upravo i sada koristite kada čitate ovaj tekst.

Tekst je moguće unositi direktno ili tako da ga jednostavno kopirate iz Microsoft Worda ili drugog tekst editora, a formatirate ga onako kako ste navikli u svom programu za obradu teksta. Kao što pišete stranice u Wordu, ili Excelu, tako pišete i sadržaj za Vaše web stranice, direktno u Vašem Control panelu, ili sve napišete u npr. Wordu, a potom to kopirate na svoje stranice.
Da ste naručili i "klasičnu" izradu web stranica, svejedno bi morali webmasteru pripremiti tekst.

U administratorskom sučelju su Vam na raspolaganju alatne trake na kojima su alati kao i u npr. Wordu, za oblikovanje teksta, tablica, unos fotografija, vrstu fonta, veličinu fonta, boje...

Opisi i primjeri CMS stranica - Klikni za opširnije informacije o izradi internet stranica


Stanje na tržištu

Nitko nije otvorio tvrtku da bi je potom zatvorio, umjesto zarade da gomila gubitke. No jedno su želje, a drugo je stvarni život.
Vaša tvrtka je samo jedna nasuprot preko 200.000 drugih tvrtki; preko 107.000 trgovačkih društava i preko 97.000 obrtnika.

Za sve te otvorene tvrtke ipak nema tržišta, to je stvar čiste matematike. Pobjeđuju samo velike tvrtke, i veliki postaju još veći. Neće nove poduzetnike uništiti niti veliki PDV niti porezi. Kakva je razlika ako je PDV 22% ili 25% ako se je ostvarila dobit.

Da bi se za nekoga uopće saznalo, ma kako da on imao dobre proizvode ili uslugu, nužno je ulaganje u reklamu.
Male tvrtke niti tu ne mogu konkurirati velikima, jer jednostavno za to nemaju dovoljno sredstava.
Televizijska ili radio reklama je preskupa, a oglasi u tiskanim medijima u modulu od nekoliko centimetara su neprimjetni.

Danas imamo fenomen Interneta, iako još uvijek veliki broj tvrtki ne zna iskoristiti sve prednosti Interneta.
Da li je neka tvrtka zastupljena na Internetu, u Hrvatskoj ovisi prvenstveno o informatičkoj pismenosti / nepismenosti direktora.
U Hrvatskoj postoji već preko 1.000.000 registriranih korisnika Interneta. Bez obzira na profil Vašeg posla, ne možete ignorirati tu brojku. Biti prisutan na Internetu, najjeftiniji je i najjednostavniji način da svoje proizvode i usluge predstavite svojim potencijalnim korisnicima. Ako to ne učinite Vi, Vaši konkurenti svakako hoće.


Prednosti Interneta

U usporedbi s drugim medijima, Internet Vam omogućuje kvalitetnije oglašavanje uz znatno manje troškove.
No, istodobno, Internet je i puno više od medija za oglašavanje.
Želite li unaprijediti odnose s Vašim kupcima, poboljšati komunikaciju s dobavljačima, ažurirati tehničku dokumentaciju ili upoznati javnost s novostima u Vašem proizvodnom ili uslužnom programu, Internet je pravi izbor!
Možda tražite najbolju ponudu ili želite saznati više o svojim kupcima? Vaše web stranice suvremeno su rješenje s kojim to možete učiniti brzo, učinkovito i vrlo jeftino.

Samo na Internetu Vaša ponuda, zajedno s detaljnim podacima o Vašoj tvrtki, može biti dostupna 24 sata dnevno, 365 dana godišnje, svima i iz bilo kojeg dijela svijeta.

Putem vlastitih web stranica možete pružiti brzu, ali i detaljnu informaciju o Vašem poduzeću ili obrtu, proizvodima i uslugama. Obraćate se novim potencijalnim kupcima i kvalitetnije komunicirate s postojećim, povećavate bazu dobavljača, dobivate pristup tržištima i segmentima koji su Vam dosad bili nedostupni - ukratko, poboljšavate svoje poslovanje i otvarate nove poslovne prigode za Vaše poduzeće ili obrt.

Elektroničko je poslovanje nova filozofija razvoja gospodarstva putem interneta. Kao filozofija potiče upotrebu svih resursa jedne zemlje i konkurentnost na domaćem i međunarodnom tržištu te uključenje u globalnu trgovinu. Filozofija se temelji na znanju, kreativnosti, učinkovitom menadžmentu te strategiji države i gospodarstva.

Elektroničko poslovanje obuhvaća obradu i razmjenu poslovnih informacija između gospodarskih subjekata u nacionalnom i globalnom okruženju putem informacijskih tehnologija.

Poslovanje se odvija putem poslovnih procesa u digitalnom obliku. Digitalna pismenost omogućuje poboljšavanje usluga za korisnike smanjenjem vremenskih ciklusa, dobivanjem boljih rezultata od ograničenih izvora te stvarnim trgovanjem. E-commerce (elektronička trgovina) povezuje kupce, prodavače, opskrbljivače i zaposlene na način koji se nikad nije mogao postići u klasičnoj obradi.

Internet kao globalna mreža informacija i podataka omogućuje brz plasman roba ili usluga te rast gospodarstva svake zemlje.

Koristi potrošača primjenom interneta proizlaze iz strukturnih karakteristika medija te uključuju dostupnost informacija putem pretraživačkih mehanizama u on-line vezi te pregled proizvoda ili usluga prije nabave. Komercijalni Web danas sadrži svjetsku ponudu roba ili usluga te omogućuje elektroničko poslovanje u maloprodaji i veleprodaji.

Koristi za gospodarske subjekte proizlaze iz mogućnosti Weba kao distribucijskog kanala, medija za odvijanje poslovnih procesa u okviru jedne države te s njezinim okruženjem.

E-marketplaces kao model predstavljaju radikalan pomak od današnjeg tradicionalnog modela komuniciranja. Kao medij za promociju i prodaju, e-market ima sposobnost promijeniti način poslovanja gospodarskih subjekata, spajajući obavljanje i komunikaciju u realnom vremenu prilikom odvijanja poslovnih procesa.

Transakcije su preko interneta danas nekoliko puta jeftinije od onih obavljenih na bankovnom šalteru ili poštom.


On-line katalozi

On-line katalozi najbolje odgovaraju tržištima gdje je ponuda i potražnja visoko fragmentirana. SciQuest i Chemdex su tvrtke koje su najbolji primjeri vertikalno fokusiranih igrača u toj kategoriji. Ariba, CommerceOne su predstavnici horizontalno fokusiranih tvrtki. U biti, te tvrtke uzimaju papirne kataloge mnogih trgovaca, digitaliziraju informacije o proizvodima i omogućavaju kupcima da jednim dolaskom na internet obave raznovrsnu kupovinu.

U mnogim slučajevima on-line su katalozi mnogo više od digitalnoga kataloga. Naime, te tvrtke omogućavaju kupcima učinkovitije pretraživanje proizvoda. Umjesto da se luta po golemim, često zastarjelim katalozima dobavljača, kupci sada mogu iskoristiti sve mogućnosti pretraživanja interneta te tako mogu usporediti proizvode prema mnogim kriterijima, uključujući cijenu, mogućnost isporuke, dostupnost na skladištu, servisne informacije, garancije itd. Cijene su proizvoda na ovim site-ovima, tj. katalozima obično fiksne. On-line katalozi obično zarađuju prihod od postotka ukupnih transakcija te naknada dobavljača za oglašavanje proizvoda i izlistanje proizvoda, tj. pojavljivanja u katalozima.